Knivstål-ämnen

Knivstål - vad som används i knivstål?

Carbon: Detta är det viktigaste som ska läggas till stål för härdning av stål. Knivstål bör få större än?% Kol, vilket skulle göra det hög kolstål. Kolstål betyder oftast få eller inga legering ingredienser har lagts till.Kniv stål med hög kolhalt men låg kromhalt är känsliga för rost och skrovlig om inte förvaras torrt och oljad. Krom: Denna läggas för härdning, samt att öka slitage och korrosionsskydd. Knivstål med minst 13% krom anses rostfritt stål.
Kobolt: kobolt läggs till knivstål för att öka styrka och hårdhet.Det tillåter härdning vid högre temperaturer och förstärker de enskilda effekterna av andra element i mer komplexa stål.
Koppar: Koppar är tillsättas för att öka korrosionsbeständighet.
Mangan: Mangan läggs till knivstål som hjälpmedel kristallkorn och ökar förmågan att härda stål. Det ökar också hållfasthet och slitstyrka.Mangan finns i de flesta bestick stål.
Molybden: Denna uppgift bidrar till att förhindra skörhet i knivstål och hjälper stål bibehålla hållfasthet vid höga temperaturer. Det gör kornstorleken i stålet mindre som förbättrar hårdhet och seghet. Nickel: Nickel sätts i knivstål till ökar styrkan, korrosionsmotstånd och seghet av stål. Termen korrosionsskydd används eftersom allt stål kommer så småningom korroderar om den inte vårdas ordentligt.Kväve: Kväve kan användas i stället för kol i knivstål. Kväve atom fungerar ungefär som kol men erbjuder fördelen av korrosionsbeständighet. Silicon: Bidrar till styrkan i kniven stål.
Volfram: Tungsten läggs till knivstål för att förbättra styrka, seghet och härdbarhet av knivstål.
Vanadium: Ökar slitstyrkan och förmågan att härda knivstål. Som molybden det gör kornstorleken i stålet mindre som förbättrar hårdhet och seghet i stål.Det finns flera typer av stål som normalt används av de stora tillverkarna att göra sina knivblad.D-2, 420, 440, 425, AUS.Dessa typer av kniv stål och andra sammansättningar.
.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)